Het oor wil ook wat!

jul 13, 2022

Je kent de uitdrukking ‘het oog wil ook wat.’ Denk hierbij aan een zomersalade, die niet alleen heel gezond is maar er ook nog eens kleurrijk aantrekkelijk uitziet. Of denk aan de summerbody. Hoeveel mensen zullen zich momenteel in het zweet werken om bikini/zwembroek-proof aan de vakantie te beginnen?

Op social media zie ik de laatste weken enorm veel mensen, die met een personal trainer aan de slag zijn. Is het slechts een trend om met een personal trainer aan de slag te gaan of is het inderdaad meer doeltreffend? Ik verwacht het laatste, want ‘vreemde ogen dwingen’ en dat motiveert enorm.

Stel dat ik jou een stemtechniek leer en ik blijf naar je kijken en luisteren, terwijl jij dit uitvoert. Ik geef je feedback en de daarop volgende sessies worden de oefeningen intensiever en voel je hoeveel makkelijker je spreekt en hoeveel meer uithoudingsvermogen je hebt qua spreken. Hoeveel meer vertrouwen in je stem en spraak zou je hierdoor krijgen?

En wat ik zo geweldig vind aan mijn vak, is dat jij mij maar tijdelijk nodig hebt. Wanneer jij namelijk tevreden bent over jouw stem (en/of spraak), zal jij de geleerde technieken niet verleren. Spreken doe je namelijk iedere dag. Je behoudt dus makkelijk wat je hebt geleerd!

Dat klinkt als muziek in je oren!

Niet alleen jijzelf hebt voordeel van een soepel stemgeluid (en/of duidelijke articulatie), maar ook jouw klanten kunnen hiervan meegenieten. Hoe fijn zou het zijn als jij ‘lekker in hun gehoor ligt? Het oor wil tenslotte ook wat!

Verbinding met een ander, begint met een gevoel. Jij bepaalt hoe dat gevoel klinkt: zakelijk koel of persoonlijk warm. Met een vermoeide kraak of verfrissend helder. De regie hierover kun jij zelf leren nemen.

Hoe klinkt de stem van jouw bedrijf?

Hulp nodig? Dan help ik je graag? Vaak zijn 5 individuele trainingssessies al voldoende om stem en spraak te verbeteren. Ik ben dan jouw personal trainer en werk 1:1 met je. Die online sessies kunnen wekelijks plaatsvinden, twee keer per week of eens per twee weken. Dit is afhankelijk van de doelstelling. Je kunt contact met mij opnemen in antwoord op deze mail of direct mailen via deze link: stem@moniquehelfrich.nl

Ik zie je graag, maar hoor nog liever van je!

Fijne zomerweken!

Fijn als je connect via:

#laatvanjehoren

Pin It on Pinterest

Share This