A natural woman

aug 22, 2018

Vorige week (16 augustus) verschenen op social media diverse eerbetonen aan de overleden Aretha Franklin. Hoewel ik haar enorm bewonder en met grote regelmaat op haar muziek dans, besloot ik om niet met de meute mee te doen aan de berichtgeving. Tot ik tot de ontdekking kwam dat het ‘niet delen’ vooral voortkwam uit eigenwijze koppigheid, want oh – wat zou ik Aretha Franklin tekort doen als ik geen aandacht zou besteden aan de impact, die zij op mijn leven heeft (gehad).

 

A natural woman

Misschien is het slechts een generatie dingetje; ik ben tenslotte de 50 gepasseerd. Toch durf ik met enige zekerheid te zeggen dat jij ook wel eens bent los gegaan op de nummers Think! en R.E.S.P.E.C.T. van Aretha Franklin. Al was het maar die ene keer dat je naar de film The Blues Brothers keek. Moeilijk stilzitten hè, met die muziek? Ik ontdekte de kracht van haar muziek opnieuw via Spotify.

Motown is het label waaronder Aretha zong én het is het magische woord waardoor ik mij laat leiden als het aankomt op de invulling van mijn activiteiten. Motown betekent voor mij:

  • vernieuwend gedurfd
  • los én verbindend
  • vrolijk swingend
  • jeugdig verliefd

Hoe is dat voor jou?
Bij welke muziek krijg jij dat gevoel van eeuwige jeugd? Waar zing jij luidkeels bij mee, zonder aarzeling en zonder schaamte? Welk nummer zet jij luider, zonder rekening te houden met de buren? Met welk nummer gaan al jouw remmen los?

 

2 minuten oefening voor jouw stem

De nummers, waarop jij helemaal LOS kunt gaan zijn dé nummers om jouw dag mee te beginnen. Zing ze luidkeels onder de douche of tijdens het klaarmaken van je ontbijt. Schaamteloos. Strot wijd open en zingen. Klinken!

Nu denk je misschien: ‘Eh, ja maar, ook als mijn stem niet opgewarmd is?’
Geloof me, dat kan. En weet je waarom? Omdat hier de goede energie onder zit. Die goede blije energie zorgt voor ontspanning in je keel. En een geweldig bijkomend voordeel is dat je van die goede energie de hele dag voordeel hebt. De energie, die je vrolijk maakt, ontspant, maakt je tot ‘Dr. Feelgood.’ Dit natuurlijk ontspannen stemgeven ‘makes you feel like a natural woman (or man).’ Gebruik dit.

Jouw stem doe je helemaal veel plezier wanneer je regelmatig op de dag jouw favoriete nummer blijft neuriën. Neurie vóór in je mond, zodat je je lippen licht voelt trillen. Houd ter controle maar eens je vingers losjes tegen je mondhoeken en neus om de juiste trilling te ervaren. Voel je dit niet? Probeer dan het geluid meer naar je vingers te laten klinken, zonder kracht met je keel te zetten. Niet langer dan 2 minuten achter elkaar. Een makkelijke stemoefening waarmee je jouw stembanden licht ‘masseert’. Succes!

En nu ben ik heel nieuwsgierig!
Wat is jouw “shower song?”
Met welk nummer start jij de dag en durf jij voluit je stem te laten horen?

Wil je het met me delen? Ik ben namelijk dol op inspiratie en ontdek graag nieuwe (of oude) muziek.
Ik lees graag jouw reactie.

Ik wens je heel veel energieke muziek in je dag!
#laatvanjehoren

Fijn als je connect via:

#laatvanjehoren

Pin It on Pinterest

Share This