Lax Vox® Bubbeling

Ook voor jou kan spreken makkelijk zijn en licht voelen!

Hoe zou het zijn als je jouw stem in 10 minuten kunt transformeren van hees of schor met veel slijm naar een warm helder geluid?

En hoeveel makkelijker wordt spreken wanneer je geen keelpijn krijgt en niet tussendoor hoeft te kuchen?

Hoe ontspannen ben je als je alleen nog aandacht hoeft te hebben voor de inhoud van je verhaal en niet afgeleid wordt door de zorg of je het spreken wel volhoudt?

Als enthousiast ondernemer heb je allerlei creatieve ideeën voor jouw marketing of lesmateriaal. Je hebt ideeën voor video’s en voor live uitzendingen op diverse social mediakanalen. En een webinar of podcast staat waarschijnlijk op jouw once-to-do lijst. Wat nou, als het inzetten van je stem een feestje wordt in plaats van een belemmerende factor?

Jouw stem krachtig kunnen gebruiken in hoorbare marketing, in trainingen, tijdens een waardevolle pitch of tijdens een lezing kan zo veel makkelijker zijn. Het kan licht voelen, zodat je met plezier de boodschap overbrengt, die zo belangrijk voor je werk is.

Bubbelen is ideaal wanneer je vaak en intensief je stem gebruikt.

Het zogenaamde bubbelen met geluid door een buisje in water kan jou helpen om zonder extra inspanning een beter geluid te laten horen.
Je hebt dit bubbelen in een flesje waarschijnlijk al eens gezien bij een programma als ‘The Voice’; het is de makkelijkste opwarmer van de stem en wordt door beroepssprekers en zangers ook gebruikt als cooling down.

Geluid maken door een buisje werd al begin 20ste eeuw succesvol toegepast bij mensen met stemklachten.
In 1990 ontwikkelde de Finse logopedist Marketta Sihvo de stemverzorgingsoefening Lax Vox® (vrije stem) met het doel dat men thuis op eenvoudige wijze de stem zelfstandig kan oefenen.

Dankzij Lax Vox ® Bubbeling krijg je:

⇒ een krachtiger stem,

een licht en ruim gevoel in de keel,

een efficiënter adempatroon

en een beter uithoudingsvermogen van de stem.

Lax Vox® geeft ontspanning van de stem.

Als je weet dat ons strottenhoofd bestaat uit kraakbeen onderdelen die verbonden zijn met pezen en spieren, dan zou massage een ontspannende werking hebben op onze stem, wanneer deze door overbelasting en spanning niet optimaal klinkt.

De methode Lax Vox® maakt het mogelijk om zowel boven als onder de stembanden gelijkmatig druk te geven, waardoor de stembanden als het ware een ontspanningsmassage krijgen.

Maar de methode Lax Vox® brengt je nog veel meer!
⇒ Je wordt bewust van de optimale houding voor spreken.
⇒ Je wordt bewust van de benodigde ademspieren voor een goede stem.
⇒ Jouw meest efficiënte adempatroon ontstaat vanzelf door het bubbelen.
⇒ Nek en schouders ontspannen.
⇒ Tongbeen en tong komen op de juiste plek in een meer ontspannen strottenhoofd. Wist je dat een verkeerde ligging van de tong de meeste stemproblemen geeft?
⇒ De ruimte die ontstaat in je keel voelt licht en ontspannen.
⇒ Ook luider spreken wordt als makkelijk ervaren.

Lax Vox® Bubbeling zelfstandig online

In mijn online Bubbeling programma leer ik je in vier videolessen hoe je deze methode compleet toepast. Van de allereerste stap tot en met het effect kunnen volhouden tijdens langdurig spreken.

Deze online training kun je op elk moment starten en zelfstandig volgen, waar en wanneer je maar wilt. Thuis, op kantoor of op vakantie? Overal waar een internetverbinding is.

Na betaling ontvang je de inloggegevens voor de training. Ook stuur ik je per post gelijk de benodigde Lax Vox® slang.

Zelf zorg je voor een doorzichtig flesje. In de video’s maak ik gebruik van een flesje bronwater. Gelet op het milieu gebruik ik nu een kunststof waterflesje, dat ik kan afwassen.

5x 2 minuten per dag oefenen geeft je een warme ontspannen stem, waarmee je optimaal van je kunt laten horen.

Omdat er voor niet-logopedisten geen complete Lax Vox® training bestaat, heb ik een online video-training gemaakt waarmee jij deze ideale bubbel-methode leert van begin tot en met de toepassing ervan voor langdurig kunnen spreken.

 

Deze training hoort thuis in jouw ondernemers ’toolbox’, want de stem is een onmisbaar stuk gereedschap voor jou – als ondernemer.

 

 

Laat van je horen!

Pin It on Pinterest