Van twijfel naar overtuiging in 1 actie

15 jan , 2020

Overtuigd zijn en twijfelen liggen dichter bij elkaar dan je misschien denkt. Om van twijfelen naar overtuiging te gaan, is slechts één actie nodig.

Ik durf te beweren dat elke twijfel over of je iets wel of niet kunt, voortkomt uit de overtuiging dat je het juist wél kunt.
Ga maar eens na waarover jij twijfelt. Wat maakt dat jij twijfelt? Je kunt het toch ook niet doen!? Er is een vonk ontstaan voor iets wat je wilt doen of wilt kunnen. Die vonk ontstaat omdat iets in jou aangeeft dat dit bij je past en in je mars ligt. Jouw innerlijke stem is daarvan overtuigd en tegelijkertijd tettert jouw breinstem vanaf je schouder een hele lading twijfel in je oor. Voel je ‘m?

Tussen overtuigd zijn en twijfelen zit slechts één actie

 

Dat jouw twijfel zeer dicht bij overtuigd zijn ligt, merk je aan hoe jij jezelf kunt overtuigen van het tegendeel wanneer je twijfelt.
Ik ben ervan overtuigd dat jij ongetwijfeld jezelf moed hebt ingepraat met:
Natuurlijk kan ik dit!
Natuurlijk komt het goed!
Natuurlijk kan me niks gebeuren!

 

Durven is geen actie.
Doen is de actie tussen twijfelen en overtuigd zijn.

Laatst zonderde ik mij even af tijdens de pauze van een zangoptreden. Al snel kwam een zangmaatje bij mij zitten om te bubbelen. Ze pakte haar fles en Lax Vox® buis om nog snel het beste uit haar stem te halen, voordat zij de nummers met de hoogste tonen moest zingen. Ze twijfelde aan zichzelf en kwam in actie door iets te doen. Het hielp niet. Ze was te gehaast en ze bubbelde op niks af; ze blies door het slangetje in het water, maar zonder effect. Ik weet zeker dat ze het niet op deze manier van haar zangcoach heeft geleerd, maar het is blijkbaar wel het effect als je slechts tien minuten instructie krijgt en vervolgens iedere keer thuis bubbelt – zonder correctie.

Dit is precies de reden waarom ik deze ideale Lax Vox® techniek in een videotraining heb gegoten. Zo houd je jezelf scherp, waardoor je de techniek goed kunt blijven toepassen met het beste effect voor een ruime keel en warme vrije stem.

 

In actie komen helpt je altijd verder

 

Gelukkig bubbelde dit zangmaatje tegenover mij en kon ik haar met twee instructies op de juiste wijze laten bubbelen. En dit had effect! Zij kwam gelijk in actie en corrigeerde haar manier van bubbelen. Ik gaf haar de bevestiging dat ze het nu goed deed. De twijfel omtrent haar stem veranderde in overtuiging en na de pauze haalde zij alle hoge tonen en zong zij (bij wijze van spreken) ‘de kerststerren van het plafond.’

Was het alleen de 5 minuten bubbelen, die de hoge noten mogelijk maakte?
Nee, niet alleen. Op dat moment was het ook het actief omzetten van twijfel naar overtuiging. Weten dat je iets kunt (hoge tonen halen), maar de laatste weken sterk aan je eigen kwaliteit twijfelen en daar verdrietig over zijn en zelfs bang zijn dat je stem slechter wordt. Vervolgens ontdekken en horen dat het wél beter kan. In dit geval riep de innerlijke stem heel hard: “Er is hoop.” Daarmee werd de stem van angst en twijfel van haar schouder geblazen.

Mindset verandering is ook een actie

 

Ook ik had tijdens haar eerste bubbelmoment mijn twijfel. Ik zag en hoorde dat ze het verkeerd deed en twijfelde of ik er iets van zou zeggen. Ik was daar om zelf te zingen en niet in functie als stemcoach. Toch ondernam ik actie om haar – vol overtuiging – te begeleiden. Volgens mij praatte ik zelfs op een andere toon. Gewoonlijk zou ik geruststellend spreken in de trant van “Maak je geen zorgen; het komt wel goed. ”Nu sprak ik duidelijk mijn Lax Vox® instructies uit en legde ik haar concreet uit hoe stembanden functioneren en wat logopedie kan betekenen voor haar.”

Inmiddels was een andere zangeres getuige van mijn bubbeling instructies. Omdat zij geïnteresseerd was, vertelde ik haar over mijn online Lax Vox® training. De training hoefde zij niet, maar wel graag een buis. “Weet je dan wat je ermee moet doen?”, vroeg ik haar. “Ja, dat heb ik je toch net zien uitleggen”, was haar reactie.

Er zijn dus ook mensen, die sterk overtuigd zijn van hun eigen kunnen. Voor die mensen bied ik de Lax Vox® slangen nu ook per stuk te koop aan. Dan kun je de start wel ergens online gratis ontdekken, maar mis je de uitbreiding van de training om blijvend effect te generen en het op de juiste wijze manier te blijven doen.

Een slang zit overigens standaard bij de aanschaf van de online Lax Vox bubbeling training.

Al overtuigd van wat jij wilt in 2020?

 

Wat wil jij doen?
Wie wil jij zijn?
Wat wil jij zeggen?
Hoe wil jij klinken?
Wat wil jij leren?
Wat wil jij verbeteren?

En tettert Twijfel in je oor? Neem dan contact op met mij, zodat we die stem een toontje lager laten zingen.

Ik wens je een prachtig 2020 vol kansen en mogelijkheden, die jij gaat pakken omdat je vol overtuiging van je laat horen.

 

Fijne dag!

Monique Helfrich
stem- en spraaktrainer voor de ondernemer

Fijn als je connect via:

#laatvanjehoren

Pin It on Pinterest

Share This