Selecteer een pagina

1 : 1 Live Training (stem en/of spraak)

 

Op afspraak werk ik met jou via ZOOM. Dit werkt als een live videoles: jij ziet en hoort mij, ik zie en hoor jou.

ZOOM biedt mij ook de mogelijkheid om mijn scherm te delen, zodat wij samen de klanken, woorden en zinnen zien waarmee we zullen oefenen.

Je ontvangt voor iedere les een specifieke afspraak link naar ZOOM. Op de afgesproken dag en tijd, klik je op die link om met mij de les te starten.

Voor deze 1:1 Live Training kun je een ‘strippenkaart’ kopen á € 297,- (€ 245,45 ex btw) en is goed voor 2 1/2 uur training.

Een sessie duurt minimaal 30 minuten.

 

Waar werken we aan?

 

In een live sessie werk ik met jou aan wat nodig is.

Dat kan o.a. betekenen dat we samen werken aan:

  • Optimale koppeling van ademing aan stemgeluid
  • De juiste houding voor een optimaal stemgeluid
  • Warming-up van de stem
  • De TOPconditie van je stem
  • Aspecten voor voldoende stemvariatie (essentieel om verbinding te maken met je luisteraar)
  • Oefeningen voor betere verstaanbaarheid
  • Accentvermindering

 

Dit alles heeft tot doel dat jij zorgeloos en met meer zelfvertrouwen je stem kunt inzetten voor je bedrijf. Dat je met jouw stem verbinding kunt maken met (potentiële) klanten en deze verbinding kunt behouden.

En nu?

 

Ga jij voor een stem, die je zorgeloos kunt inzetten voor je bedrijf? Wil jij een stem, waar je op kunt vertrouwen? Die van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat goed voelt en lekker klinkt? Zo’ n stem, waarvan je al voor je ziet dat je verbinding maakt met luisteraars? Of wat te denken van een pittige verstaanbaarheid, waarbij de luisteraars ‘aan je lippen hangen.’

1. Klik op de knop “DIT WIL IK” of “JA GRAAG”  om de “1:1 Live Sessies Start” te kopen.

2. Na betaling ontvang je de factuur van jouw ‘strippenkaart’.

3. Ook ontvang je een mail voor het inplannen van jouw eerste sessie met mij.

4. Daarna stuur ik je een link voor onze eerste ZOOM afspraak.

5. Op de afgesproken dag en tijd klik je op de ZOOM link voor onze eerste sessie.

6. Na afloop van de eerste sessie, maken we samen een nieuwe afspraak.

Ik wilde graag mijn accent verminderen. Ik ging er open in, omdat ik dacht te oud te zijn om mijn accent te veranderen. De begeleiding van Monique was fantastisch! Ze was heel rustig, had alle geduld met me en ik merkte echt haar betrokkenheid. Het oefenen ging vanzelf: ik had ook echt lol tijdens het oefenen van de aandachtspunten in mijn dagelijkse gesprekken. Nu ik met minder accent praat, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik zou het 1:1 traject zeker aanbevelen aan andere ondernemers, omdat Monique heel toegankelijk is en veel verstand van zaken heeft.

Sylvia Bouwer

Businesscoach, sylviabouwer.nl

Frequente vragen met mijn antwoorden

Vraag: Heb je ook een gratis intake sessie?

Antwoord: Nee. Wanneer jij met mij aan de slag wilt, weet je al dat je dit nodig hebt. Je kucht waarschijnlijk vaak, je wordt heser bij lang spreken of wordt moe van lang spreken, etc.

Vraag: Waar bestaat de eerste sessie uit?

Antwoord: In de eerste live sessie, stel ik jou vragen om in kaart te brengen wat je nodig hebt in de daaropvolgende lessen. Ik geef je ook al een opdracht mee met de daarbij horende uitleg. Ik vind het belangrijk dat je gelijk in actie kunt komen, zodat je vlot het gewenste resultaat behaalt.

Vraag: Hoeveel lessen zijn er gemiddeld nodig?

Antwoord: Minimaal 5 x 30 minuten is de ervaring, om dat wat je leert optimaal te implementeren. Het gaat tenslotte om het veranderen van een gewoonte, die je al lang toepast. Spreken is tenslotte iets wat je vanaf je eerste jaar al doet. 😉

Vraag: Hoe vaak spreken we af?

Antwoord: In het begin 1 keer per week. Afhankelijk van de resultaten en hoe vaak jij zelf oefent, kunnen we afbouwen naar 1 keer per twee (of drie) weken.

Vraag: Geef je veel huiswerk?

Antwoord: Ja! Als je een gewoonte wilt veranderen, zal je er écht iets voor moeten doen. Ben je hier niet toe gemotiveerd, dan kun je jezelf dit traject besparen – en blijven doen wat je altijd al deed, zodat je krijgt wat je altijd kreeg. Dat klinkt hard, maar zo is het wel. Motivatie en toepassing zijn essentiële voorwaarden om een gewenst resultaat te behalen. Ik leer je hoe je het moet doen. Ik geef je live feedback of jij de oefening ook goed doet. De tussenliggende dagen is het aan jou om te oefenen.

Vraag: Krijg ik opnames van de oefeningen?

Antwoord: Ja! Je ontvangt na elke sessie een .pdf met uitgeschreven oefeningen. Dit kunnen ook oefenwoorden en teksten zijn. Bij sommige oefeningen is het ook zinvol een ingesproken opname te hebben van mij. Die ontvang je per WhatsApp.

Vraag: Hoe vaak moet ik thuis oefenen?

Antwoord: Het is beter om dagelijks 3 x 5 minuten te oefenen dan 1x 15 minuten. Het grote voordeel van mijn oefeningen is dat je er niet apart voor hoeft te gaan zitten: de meeste oefeningen doe je ‘on-the-go’. Het gaat er tenslotte om dat je het geleerde in de praktijk kunt toepassen, dus hoe vaker je oefent in dagelijkse situaties, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt.

Vraag: Praat jij zelf niet alle tijd vol? (Ja, die vraag kreeg ik echt haha)

Antwoord: In werkmodus ben ik er voor jou. Ik wil goed gemotiveerde klanten en die wil ik natuurlijk goed gemotiveerd houden. Alles wat ik in de live training vertel, heeft tot doel jou te brengen naar het gewenste resultaat. En geloof me, elke logopedist is zó gewend om iets te bereiken in een half uur, dat ik geen timer meer hoef te zetten voor 30 minuten. Ik voel dat feilloos aan. En hee, je bent er zelf ook nog bij. 😉

Vraag: Ga ik dan niet heel anders klinken? Met andere woorden: Word ik dan niet een andere persoon?

Antwoord: Dit is de meest voorkomende vraag! En eerlijk gezegd vind ik dit een moeilijk vraag om te beantwoorden. Wanneer je met je stem en/of spraak oefent, ervaar je zelf dat je heel anders moet spreken dan je daarvoor deed. Voor jou voelt het (vooral in het begin) overdreven en bewust. Je omgeving zal dit echter niet opvallen, omdat het om nuances gaat. Stel dat je aan het eind van de dag hees bent en je bent vervolgens niet meer hees. Dat voelt voor jou heel anders. Het voelt licht en makkelijk. Dat kan betekenen dat je ook opgewekter en lichter aan het eind van de dag thuiskomt. Je bent geen andere persoon geworden, maar misschien wel een betere versie van wie je al was.

Qua accentvermindering zit bij klanten vaak de angst om ‘bekakt’ te gaan praten. Hoe sterk jij jouw accent gaat verminderen, heb jij zelf in de hand. Een accent geeft jou je eigenheid; het maakt je herkenbaar, zeker in een online woud aan diverse stemmen. Mijn lessen hebben tot doel dat jouw verstaanbaarheid goed is. Dat men luistert naar WAT jij zegt en niet afgeleid wordt door HOE jij iets zegt. Ook hierbij kun je met subtiele aanpassingen mooi resultaat boeken.