Selecteer een pagina

Blog

Voeding en stem: feiten en fabels

Dagen waarop veel van jouw stem wordt gevraagd, wens je dat je stem in TOPconditie is én blijft. Je gebruikt ‘m de hele dag, met slechts enkele pauzes tussendoor.Wat kun je het beste eten en drinken op zo’n dag? Wat zijn de feiten en wat zijn de fabels omtrent voeding en stem? Je hebt wel een idee, maar klopt dat ook? Daar geef ik je graag antwoord op.

Lees meer

Het geheim van de charismatische spreker

Je kent ze wel; de charismatische sprekers, waarnaar je blijft luisteren en waarvan je alles gelooft wat ze zeggen. Beroemdheden als Barack Obama en Oprah Winfrey zijn hier dé voorbeelden van, die iedereen kent. Hun speeches heb ik al vaker gebruikt om je te laten horen wat iemand tot een goede spreker maakt, maar vandaag laat ik je het geluid horen van een andere charismatische spreker: Zarayda Groenhart.

Lees meer

Zo klink ik toch niet!?

Hoe komt het dat we – in eerste instantie – zo moeilijk naar ons eigen stemgeluid kunnen luisteren? Waarom klinkt een opname zo anders dan je van jezelf gewend bent? Dat leg ik je graag uit, inclusief een oefening waarmee je weer blij wordt van je eigen geluid.

Lees meer