Blog

Stem en mindset

Stem en mindset

Stemklachten kunnen een organische of functionele oorzaak hebben. Daarom is het een fabeltje dat je met alleen een goede mindset je stem kunt verbeteren. Jouw positieve mindset kan jou echter wel helpen bij de aanpak van het stemprobleem.

Lees meer
Stem, schaamte en excuses

Stem, schaamte en excuses

Net als in de winter kan jouw stem ook in de zomer te lijden hebben onder bepaalde invloeden. Een goede stemconditie is een must om dan toch nog goed te kunnen presteren. Geen excuses meer!

Lees meer
Het oor wil ook wat!

Het oor wil ook wat!

Niet alleen jijzelf hebt voordeel van een soepel stemgeluid (en/of duidelijke articulatie), maar ook jouw klanten kunnen hiervan meegenieten. Hoe fijn zou het zijn als jij ‘lekker in hun gehoor ligt?’ Het oor wil tenslotte ook wat!

Lees meer
Jouw stem als visitekaartje

Jouw stem als visitekaartje

Zet jij jouw stem in als visitekaartje? Op basis van onze stem geven we namelijk een eerste indruk, bijvoorbeeld of je geloofwaardig en betrokken bent. Namen en gezichten worden vergeten, maar een stem blijft ons bij. Sterker nog: een stem geeft je een bepaald gevoel....

Lees meer
Geen stem excuus meer!

Geen stem excuus meer!

"Sorry, maar ik ben vandaag wat hees. Ik weet niet wat het is. Misschien word ik verkouden. Ik hoop dat je je er niet aan stoort, maar excuses als dat wel het geval is." Bovenstaand citaat hoorde ik onlangs als start van een webinar en vergelijkbare teksten hoorde ik...

Lees meer
Zo klink ik toch niet!?

Zo klink ik toch niet!?

Hoe komt het dat we – in eerste instantie – zo moeilijk naar ons eigen stemgeluid kunnen luisteren? Waarom klinkt een opname zo anders dan je van jezelf gewend bent? Dat leg ik je graag uit, inclusief een oefening waarmee je weer blij wordt van je eigen geluid.

Lees meer

Pin It on Pinterest