Waarom dit aanbod?

 

Wanneer ik dit schrijf, zit de wereld midden in de Coronacrisis. En of je het nu wilt of niet; er zit spanning in je lijf. Je merkt dit mogelijk bewust, doordat je stress in je lijf ervaart, hoofd- of buikpijn hebt of jezelf af en toe diep hoort zuchten. De spanning kan ook onbewust in je lijf werken; je hebt misschien meer en heftiger dromen.

Ik gun jou ontspanning!

 Ik wil dat jij je kunt ontspannen, wanneer je daar behoefte aan hebt. De winst daarvan heb ik ervaren toen ik de tweede week van maart een virus te pakken had met heftige buikkrampen, misselijkheid, benauwdheid, 3 dagen hoge koorts en vervolgens flinke hoofdpijn. Om me te kunnen ontspannen tijdens de buikkrampen gebruikte ik de ontspanningsoefening, die ik lang geleden op de opleiding Logopedie leerde. Ik gebruik de oefening niet alleen voor mijn cliënten, maar paste deze ook altijd toe wanneer ik last had van menstruatiepijn. En het hielp! Altijd!

Ook voor de buikkrampen, benauwdheid en hoofdpijn werkte het weer. Door de ontspanning en de lage ademing werd de pijn acceptabel en kreeg weer grip op mijn ademing. Door bewust te ontspannen, kon ik me steeds makkelijk in slaap laten glijden en mijn lijf de ontspanning geven om mijn immuunsysteem optimaal aan het werk te zetten.

Zodra ik me weer beter voelde, realiseerde ik me dat zoveel mensen gebaat zullen zijn bij deze oefeningen. Het gaat nu even niet om stemverbetering, maar om verbetering van je welzijn en vooral van je wel-voelen.

Verbeter je welzijn door welvoelen.

Door je te kunnen ontspannen zal het welvoelen jouw welzijn verbeteren. Stress is de dood voor je immuunsysteem. Heb je dus enigszins last van stress? Werk dan aan je ontspanning! Dat kun je doen met de twee oefeningen, die je cadeau doe door middel van de audio-opnames. Wanneer je nu al leert hoe je kunt ontspannen en ontspannen laag kunt ademen, hoe sneller je het toe kunt toepassen als dat nodig is. Je kunt het toepassen om pijn te doorstaan en om soepeler om te gaan met verdriet, angst, je opgejaagd voelen en andere vormen van stress.

Doe er je voordeel mee. Klik op de gewenste audio om de oefening te beluisteren. Herhaal de oefeningen naar wens; op je eigen plek en in je eigen tijd. 

 

Ontspannen laag kunnen ademen

 

Grote kans dat je weet dat een lage ontspannen adem beter voor je is dan een hoge oppervlakkige adem, maar weet je ook waarom?

Met een lage ontspannen adem kun je:

  • je lymfesysteem optimaal aan het werk zetten, zodat gif- en afvalstoffen opgeruimd worden
  • nek en schouders ontspannen, zodat je spierpijn in dit gebied voorkomt
  • makkelijker volledig ontspannen, waardoor je beter zal slapen
  • beter omgaan met stress; je ademt bepaalt de stress-ervaring en niet andersom
  • je beter concentreren en helder blijven denken
  • je lichaamshouding verbeteren
  • meer ontspannen spreken en je volume sturen, zonder overbelasting

Een lage ontspannen ademing heeft een positieve invloed op je gezondheid.

Adem en stem

 

Zoals je in de audio hebt gehoord van de ontspannen lage ademing, koppel ik de ademing ook stemgeluiden. In mijn individuele stemtraining geef ik mijn cliënten hier een uitbreiding van. Die lessen geef ik dus niet gratis weg. Datzelfde geldt voor de online training, waarmee je volledig zelfstandig in je eigen tijd met adem en stem aan de slag kunt.

Wil jij wel verder op de hoogte blijven van hoe jij werk kunt maken van stem en spraak in jouw bedrijf? Dan raad ik je aan je in te schrijven voor mijn infomails. Hierin ontvang je gratis stem- en spraaktips. Ook word je hiermee als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe producten/programma’s en ontvang je als geïnteresseerde korting op deze producten/programma’s.

Fijn dat je belangstelling hebt voor mijn werk. Ik hoor heel graag wat je van de ontspannings audio’s vindt. Hoe heb je de ontspanning ervaren? Welke verbetering heeft het je gegeven? Wat zou je zeggen, wanneer je deze audio’s aanbeveelt aan een ander? Ik ontvang jouw reactie graag via stem@moniquehelfrich.nl.

En ik nodig je van harte uit deze pagina te delen met vrienden, die ook een portie ontspanning kunnen gebruiken. Je kunt daarvoor de social media knoppen gebruiken, naast deze tekst of de link kopiëren en deze naar een vriend(in) of collega appen. Daar doe je me een groot plezier mee – en jouw vrienden en collega’s ook.

 

Ontspannen groet,

Monique Helfrich,

stem- en spraaktrainer voor de ondernemer

 

Ontvang jij graag meer praktische informatie met betrekking tot stem en spraak? Meld je aan en ontvang als eerste mijn blogs, kortingscodes, videos en meer.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Pin It on Pinterest