Een slechte stem kost je 20% klanten!

Herken jij jezelf in één of meer van de volgende uitspraken?

 

Ik maak me zorgen over mijn stem.

Geen stem, geen inkomsten.

Mijn keel doet pijn bij lang spreken.

Ik ben bang dat mijn stem onherstelbaar beschadigt, wanneer ik blijf praten op de manier zoals ik nu doe.

Ik ben bang dat mijn stem mij klanten kost.

Ik voel mij onzeker door mijn zwakke hese stem.

Het frustreert me wanneer ik het aantal kijkers terug zie lopen tijdens een webinar of een live op social media.

Anderen kunnen mij slecht verstaan.

Ik praat te zacht.

Mijn stem weerhoudt me van het starten van een podcast.

Ik krijg kritiek op 'smakgeluiden' in mijn spreken.

Ik praat te snel, waardoor ik woorden samenvoeg.

Ik wil mijn stem krachtig kunnen inzetten om mijn boodschap over te brengen.

Ik wil langdurig kunnen spreken zonder dat mijn stem aan kwaliteit verliest.

 

Zo ja, dan kan ik jou helpen.

 

Een klant sprak ooit de volgende wens uit:

“Oh, als het toch eens zo was, dat ik mijn mond open doe en net zo makkelijk en duidelijk praat als jij!”

Nu ik ruim 30 jaar logopedist ben, heb ik vaker opmerkingen van deze strekking gehoord. Het vleit me dat ik complimenten krijg over mijn spreekgemak en tegelijkertijd weet ik dat ik hierin niet uniek ben. Zodra ik op de logopedie opleiding was toegelaten, moest ik binnen twee maanden mijn Alkmaarse accent afleren en mijn hoge adembeweging transformeren naar een lage ademhaling. Ik was gemotiveerd genoeg om dit te laten slagen. Gedurende deze vierjarige opleiding lag de lat hoog qua eigen stem en spraak; in een omgeving van mede-studenten en docenten met kritische oren en ogen.

Wat je aandacht geeft, groeit.

Door gedurende de opleiding dagelijks bezig te zijn met stem en spraak, werden mijn nieuwe stem- en spraakgewoonten verankerd in mijn lijf. Ik kan er nu letterlijk en figuurlijk een beroep op doen. En daar hoef je echt geen twintiger voor te zijn. De gemiddelde leeftijd van stemklanten in de logopediepraktijk is 45 jaar en ook zij behalen een gewenst resultaat.

Wat geef jij aandacht? De zorg om je stem en laat je die zorg groeien? Of geef je aandacht aan de stem die je wilt? Laat je zelfvertrouwen groeien en daarmee jouw onderneming.

 

Langdurig spreken met een krachtige heldere stem is ook voor jou mogelijk!

Wat levert dit persoonlijke traject jou op?

Zorgen omtrent je stem zijn verleden tijd, want:

Je kunt langdurig krachtig spreken, waarbij je stem helder en pijnvrij is.

Je kunt zodanig variëren met je stem, dat jouw luisteraars geboeid blijven luisteren.

Soepel melodieus spreken gaat je makkelijk af.

Je hebt hoorbaar zelfvertrouwen.

Je spreekt duidelijk verstaanbaar en krijgt hiermee positieve aandacht van je publiek.

Bijgeluiden (van het spreken) zijn verleden tijd.

Je bent je bewust van optimaal microfoongebruik.

Je voorkomt stembandknobbeltjes en poliepen.

Energiek kunnen spreken laat jou voortaan stralen!

Jouw stem is op elk moment inzetbaar voor elke spreekactiviteit binnen jouw onderneming.

Je hebt grip op jouw stem: je kunt dit nu zelf fine-tunen in elke spreeksituatie.

Je kunt nu klanten werven met je stem, omdat je boodschap overkomt en je hiermee impact maakt.

Toename van volgers en klanten, omdat jouw mondelinge boodschap nu werkelijk aankomt.

Van klankverbinding naar klantenbinding!

Ben jij hier klaar voor?

Hoe kun jij individueel met mij aan de slag?

 

Individueel werk ik met jou volgens mijn StemW.I.N.S.T. methode. Op basis van wat jij nodig hebt, werken wij samen aan jouw stem (of spraak), zodat jij soepeler, makkelijker, ontspannen én energieker jouw stem kunt laten horen in je bedrijf. Die stem resulteert in meer volgers, fans, klanten én klantbehoud. Dus: meer winst!

Hoe voelt dat idee voor jou? Word je er al enthousiast en blij van? Dan kun je je voorstellen dat het werken aan je stem ook resulteert in persoonlijke winst: ontspanning, zorgeloos spreken en meer zelfvertrouwen. 

Op afspraak werk ik hieraan met jou via ZOOM. Dit werkt als een live videoles: jij ziet en hoort mij, ik zie en hoor jou.

Je ontvangt voor iedere les een specifieke afspraak link naar ZOOM. Op de afgesproken dag en tijd, klik je op die link om met mij de les te starten.

Een sessie duurt minimaal 30 minuten.

Een ‘strippenkaart’ voor deze persoonlijke training koop je voor:

€ 447,- (excl. btw)

voor 5 sessies persoonlijke begeleiding

En nu?

 

Wil jij een stem, die je zorgeloos kunt inzetten voor je bedrijf? Een stem, waar je op kunt vertrouwen? Die van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat goed voelt en lekker klinkt? Zo’ n stem, waarvan je al voor je ziet dat je verbinding maakt met luisteraars? Of wat te denken van een pittige verstaanbaarheid, waarbij de luisteraars ‘aan je lippen hangen.’

1. Klik op de knop “DIT WIL IK” of “JA GRAAG”  om de “1:1 Live Sessies” te kopen.

2. Na betaling ontvang je de factuur van jouw ‘strippenkaart’.

3. Ik neem telefonisch contact met je op voor het inplannen van jouw eerste sessie met mij.

4. Daarna stuur ik je een link voor onze eerste ZOOM afspraak.

5. Op de afgesproken dag en tijd klik je op de ZOOM link voor onze eerste sessie.

6. Na afloop van de eerste sessie, maken we samen een nieuwe afspraak.

Of voordat je tot aanschaf overgaat, bel je mij voor het maken van een eerste afspraak of een eerste gratis adviesgesprek.

Ik wilde graag mijn accent verminderen. Ik ging er open in, omdat ik dacht te oud te zijn om mijn accent te veranderen. De begeleiding van Monique was fantastisch! Ze was heel rustig, had alle geduld met me en ik merkte echt haar betrokkenheid. Het oefenen ging vanzelf: ik had ook echt lol tijdens het oefenen van de aandachtspunten in mijn dagelijkse gesprekken. Nu ik met minder accent praat, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik zou het 1:1 traject zeker aanbevelen aan andere ondernemers, omdat Monique heel toegankelijk is en veel verstand van zaken heeft.

Sylvia Bouwer

Businesscoach, sylviabouwer.nl

Monique is to the point en praktisch. Zij begrijpt ondernemers en dat merk je vanaf de eerste dag. Daarbij heeft zij mijn verwachtingen overtroffen met haar service op maat. De 24/7 beschikbaarheid van inspirerende ingesproken oefeningen vergemakkelijkt de groei in mijn stem. Ik ervaar nu meer rust in mijn stem tijdens de trainingen die ik geef. Ik ga vrijer om met mijn stem en dat heeft mijn drempel verlaagt qua profileren en voor het delen van kennis via video’s of e-learning.
Zichtbaarheid is key voor ondernemers en stemkracht vergroot daarbij de aantrekkingskracht en waarde-uitstraling.

John Groot

Sr. coach, directeur, EmpowerYou

Frequent gestelde vragen met mijn antwoorden

Vraag: Hoeveel lessen zijn er gemiddeld nodig?

Antwoord: Minimaal 5 x 30 minuten is de ervaring, om dat wat je leert optimaal te implementeren. Elke sessie levert je tijdwinst, omdat je steeds meer grip op je stem krijgt en daarmee meer zelfvertrouwen.

Vraag: Hoe vaak spreken we af?

Antwoord: In het begin 1 keer per week. Afhankelijk van de resultaten en hoe vaak jij zelf oefent, kunnen we afbouwen naar 1 keer per twee (of drie) weken.

Vraag: Geef je veel huiswerk?

Antwoord: Ja! Als je een gewoonte wilt veranderen, zal je er écht iets voor moeten doen. Ben je hier niet toe gemotiveerd, dan kun je jezelf dit traject besparen – en blijven doen wat je altijd al deed, zodat je krijgt wat je altijd kreeg. Dat klinkt hard, maar zo is het wel. Motivatie en toepassing zijn essentiële voorwaarden om een gewenst resultaat te behalen. Ik leer je hoe je het moet doen. Ik geef je live feedback of jij de oefening ook goed doet. De tussenliggende dagen is het aan jou om te oefenen. Je merkt al snel de tijdwinst van het oefenen op. Ga maar na: wanneer jij iets met moeite doet (zoals spreken voor je werk) dan lijkt de tijd een stroeflopende belasting. Wanneer je meer grip krijgt op je stem, wordt het spreken leuker om te doen en zal je productiever je stem in willen zetten. Dat betekent (tijd)winst.

Vraag: Krijg ik opnames van de oefeningen?

Antwoord: Ja! Je ontvangt na elke sessie een .pdf met oefeningen. Dit kunnen ook oefenwoorden en teksten zijn. Bij sommige oefeningen is het ook zinvol een ingesproken opname te hebben van mij. Die ontvang je per WhatsApp.

Vraag: Hoe vaak moet ik thuis oefenen?

Antwoord: Het is beter om dagelijks 3 x 5 minuten te oefenen dan 1x 15 minuten. Het grote voordeel van mijn oefeningen is dat je er niet apart voor hoeft te gaan zitten: de meeste oefeningen doe je ‘on-the-go’. Het gaat er tenslotte om dat je het geleerde in de praktijk kunt toepassen, dus hoe vaker je oefent in dagelijkse situaties, hoe sneller je het gewenste resultaat bereikt.

Vraag: Heb je ook een gratis sessie?

Antwoord: Ja. Wanneer jij nog niet zeker weet of jij met mij aan de slag wilt, kun je een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.

Vraag: Praat jij zelf niet alle tijd vol? (Ja, die vraag kreeg ik echt haha)

Antwoord: In werkmodus ben ik er voor jou. Ik wil goed gemotiveerde klanten en die wil ik natuurlijk goed gemotiveerd houden. Alles wat ik in de live training vertel, heeft tot doel jou te brengen naar het gewenste resultaat. En geloof me, elke logopedist is zó gewend om iets te bereiken in een half uur, dat ik geen timer meer hoef te zetten voor 30 minuten. Ik voel dat feilloos aan. En hee, je bent er zelf ook nog bij. 😉

Vraag: Ga ik dan niet heel anders klinken? Met andere woorden: Word ik dan niet een andere persoon?

Antwoord: Dit is de meest voorkomende vraag! En eerlijk gezegd vind ik dit een moeilijk vraag om te beantwoorden. Wanneer je met je stem en/of spraak oefent, ervaar je zelf dat je heel anders moet spreken dan je daarvoor deed. Voor jou voelt het (vooral in het begin) overdreven en bewust. Je omgeving zal dit echter niet opvallen, omdat het om nuances gaat. Stel dat je aan het eind van de dag hees bent en je bent vervolgens niet meer hees. Dat voelt voor jou heel anders. Het voelt licht en makkelijk. Dat kan betekenen dat je ook opgewekter en lichter aan het eind van de dag thuiskomt. Je bent geen andere persoon geworden, maar misschien wel een betere versie van wie je al was.

Qua accentvermindering zit bij klanten vaak de angst om ‘bekakt’ te gaan praten. Hoe sterk jij jouw accent gaat verminderen, heb jij zelf in de hand. Een accent geeft jou je eigenheid; het maakt je herkenbaar, zeker in een online woud aan diverse stemmen. Mijn lessen hebben tot doel dat jouw verstaanbaarheid goed is. Dat men luistert naar WAT jij zegt en niet afgeleid wordt door HOE jij iets zegt. Ook hierbij kun je met subtiele aanpassingen mooi resultaat boeken. 

Vraag: Is de BTW aftrekbaar?

Antwoord: Ja, de btw voor stem- en spraaktraining is aftrekbaar, wanneer jij een ondernemer bent waarvoor de inkomsten afhankelijk zijn van de stem. Denk hierbij aan coaching, online training, video-consult, video’s, workshops, podcasting, presenteren, etc. 

Pin It on Pinterest